Professioneel muzikant & producent

gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse muziek


Met een verbluffend gemak bespeelt Alvaro Pinto Lyon het ene instrument na het andere en is hij thuis in talloze Latijns- Amerikaanse muziekstijlen. Zuid-Amerikaanse folklore speelt hij in de muziekgroepen Quilapayun en Los Criollos. Middeleeuwse barok speelt hij met Barocco Andino en Musica Temprana. Trio Galantes blaast nieuw leven in de Mexicaanse Boleros. Regelmatig speelt Alvaro met Quinteto Caney traditionele Cubaanse Son. Zijn gedrevenheid, creatieve stijl en intens vakmanschap maken van elk optreden een belevenis. Ook in zijn muziekproducties is zijn passie voor instrumenten en Latijns-Amerikaanse muziek terug te horen. Kwaliteit en talent gaan hand in hand en maken van elke productie een genot om naar te luisteren.

 

 

talent en vakmanschap

all round muzikant


Alvaro zingt als solo tenor en speelt naast gitaar en hobo ook cuatro, quena, bas, zamponas en charango. Sinds 10 jaar voert hij zeer regelmatig met diverse koren in Nederland de Misa Criolla, Romancero Gitano, Navidad Nuestra en andere bijzondere Zuid-Amerikaanse composities uit. Naast concertwerk is hij ook beschikbaar voor huiskamerconcerten en feesten.

achtergrond

Chile & Nederland


Geboren in Santiago de Chile speelde Alvaro Pinto Lyon van jongs af aan in bands en ging hij als jongere naar het creatieve Lyceo Experimental. Hij studeerde af aan het conservatorium in Santiago in klassieke gitaar & hobo. Jarenlang speelde hij in Barocco Andino en vloog daar de wereld mee rond. In Rotterdam volbracht hij aan het conservatorium de 2e fase klassieke gitaar en volgde hij de opleiding voor muziekproducent. Hij werkt voor verschillende muzikanten vanuit zijn eigen opnamestudio.